Výborná stránka, ze které čerpám ispirace...http://www.fitrecepty.sk/
Kuskus s pečenou paprikou rajčátky a cuketkou
Na velký plech dáme nakrájenou papriku, rajčátka a cuketku.
Vše pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 až 20 minut.
Mezitím připravíme kuskus, dle návodu z obalu.
Na závěr vše smícháme, zakapeme olivovým olejem a podle chuti dochutíme solí, pepřem, bylinkami.
Polévka z dýně Hokaido
V hrnci orestujeme cibuli a na kostky nakrájenou dýni Hokaido.
Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme několik minut.
Na závěr vše rozmixujeme a dochutíme dle chuti smetanou, solí, pepřem, zázvorem...
Ratatouille
Na pánvi orestujeme cibuli, kterou zaprášíme oreganem a kořením na kebab.
Poté přidáme cuketu, papriku, rajčata.
Decentně podlijeme vodou a chvíli dusíme.
Na závěr přidáme smetanový tavený sýr.
Tofu řízek obalovaný v celozrnné bezlepkové mouce a smažený na dýňovém oleji podávaný s rajčatovo-kuskusovým salátem a cuketovými provensálskými chipsy
Začneme kuskusem –1 díl kuskusu zalívám 1,5
dílem vařící vody. Nechám chvíli odstát. Pak do kuskusu přidám: sůl, pepř,
vegetu, olivový olej a nakrájená čerstvá rajčata, případně ogrilovanou papriku
a cuketu. Vše zamíchám, ochutnám :-P a případně dochutím ;-)
Dále si udělám cuketové chipsy. Na plátky
nakrájenou cuketu nasypu oregano a koření na grilovanou zeleninu, případně
další koření dle chuti. Osmažím s obou stran na olivovém oleji. Pak
přendám cuketu do zapékací misky a posypu prolisovaným česnekem a sýrem fetou.
Dám zapéct na 220° cca 10 – 15 minut, aby sýr byl zlatavý.
No a nakonec tofu řízky. Balení tofu jsem rozkrájela na 3 plátky podélně. Poté jsem ,,řízky“ klasicky obalila nejprve v mouce (použila jsem bezlepkovou), pak ve vajíčku a nakonec v celozrnné strouhance (tu jsem si vyrobila sama ze staršího celozrnného knäckebrotu – rozmixovat). Pak jsme na pánvičku nalila dýňový olej a osmažila ,,řízky“ z obou stran dozlatova.
Naservírovat na pěkný talířek a můžeme si šmakovat :-)!
No a nakonec tofu řízky. Balení tofu jsem rozkrájela na 3 plátky podélně. Poté jsem ,,řízky“ klasicky obalila nejprve v mouce (použila jsem bezlepkovou), pak ve vajíčku a nakonec v celozrnné strouhance (tu jsem si vyrobila sama ze staršího celozrnného knäckebrotu – rozmixovat). Pak jsme na pánvičku nalila dýňový olej a osmažila ,,řízky“ z obou stran dozlatova.
Naservírovat na pěkný talířek a můžeme si šmakovat :-)!
Lehký ale výtečný jablečný závin bez mouky
V míse smíchám větší hrnek ovesných vloček, 150 g selského jogurtu, 4 lžíce vody a 2 lžíce medu. Poté vzniklou směs rozetřeme na pečící papír. Mezitím si v míse smíchám nastrouhaná jablka se skořicí, rozinkami a vlašskými oříšky. Jablkovou náplň rozetřeme na těsto. Přeložíme, potřeme vajíčkem a dáme péct na 200°/ 30 minut.
Nejčokoládovější čokoládový RAW dort bez čokolády
Hrnek datlí namočíme na 30 minut do teplé vody. Poté rozmixujeme datle, půl hrnku mandlí, čtvrt hrnku vlašských ořechů a čtvrt hrnku kvalitního kakaa. Vzniklou směs rozetřeme do hranaté formy. Dále umixujeme 2 banány, 4 PL medu, 4 PL kokosového másla a čtvrt hrnku kakaa. Tuto směs rozetřeme na spodní vrstvu.
Dáme do mrazničky na 30 minut.
Žitná placka plněná cizrnovým indickým humusem podávaná s luštěninovým karbanátkem a pikantní tvarohovou pěnou
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme do měkka. Poté dáme cizrnu do mixéru a přidáme cibuli, česnek, olivový olej, šťávu z citronu, sójovou omáčku, indické koření, chilli papričku, francouzskou hořčici, kmín, pepř, sůl, trochu vařené vody z cizrny.
Vše rozmixujeme do hladka, podle chuti dochutíme.
Luštěninové karbanátky vytvoříme z uvařené rozmixované čočky, smíchané s cibulkou, česnekem, oreganem, pepřem, solí, kmínem,
žitnou strouhankou (z rozmixovaných žitných knäckebrotů) a vajíčkem.
Vzniklou hmotu vytvarujeme do příslušného tvaru, potřeme vajíčkem
a dáme péct do trouby (200°C/30 minut).
Žitné placky uděláme z kynutého žitného těsta (kvásek, mouka, olivový olej, sůl).
Natenko vyválené placky dáváme na rozpálenou suchou pánev.
Opékáme z obou stran cca 2 minuty z každé strany.
Tvaroh, sůl, pepř, česnek a trochu francouzské hořčice umixujeme do pěny.
Rychlé tvarohovo - ovesné knedlíky
Rozmixujeme 100g ovesných vloček, přidáme 250g tvarohu a špetku soli.
Zpracujeme v těsto a rozdělíme na 8 knedlíků,
do kterých vždy balíme 1 švestku, meruňku, jahodu...
Knedlíky vaříme ve vodě dokud nevyplavou.
Polévka z čerstvého listového špenátu
V hrnci orestujeme cibuli, přidáme mouku zalejeme vodou, necháme povařit.
Poté přidáme listy špenátu, opět necháme provařit.
Nakonec vše rozmixujeme, dochutíme solí, glutasolem, česnekem.
Případně můžeme zjemnit smetanou.
Podáváme s květy sedmikrásek.
Žádné komentáře:
Okomentovat